bài tập so sánh hơn và so sánh nhất lớp 6

24 Bài tập luyện về đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất với đáp án

VnDoc.com van nài trình làng cho tới chúng ta Bài tập luyện đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất nhập giờ Anh với đáp án bởi VnDoc.com thuế tầm và đăng lên nhằm mục tiêu mang tới mang lại chúng ta mối cung cấp tư liệu hữu ích nhằm ôn tập luyện nâng lên kĩ năng ngữ pháp giờ Anh của tớ, sẵn sàng rất tốt cho những kì thi đua cần thiết. Sau trên đây chào chúng ta nhập xem thêm.

Bạn đang xem: bài tập so sánh hơn và so sánh nhất lớp 6

I. Bài tập luyện đối chiếu rộng lớn & đối chiếu rộng lớn nhất

Bài tập luyện 1: Viết dạng đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất của những tính kể từ và trạng kể từ sau đây:

ADJ/ADV

So sánh hơn

So sánh nhất

1. Big

2. Hot

3. Sweet

4. Few

5. Little

6. Comfortable

7. Important

8. Expensive

9. Good

10. Far

Bài tập luyện 2: Viết lại những câu sau bên dưới dạng đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất.

1. Today is hotter than vãn yesterday.

➔ Yesterday was __________________________.

2. No one in her team is more beautiful than vãn Salim.

➔ Salim is _______________________________.

3. No house in my đô thị is higher than vãn his house.

➔ His house is ____________________________.

4. Lan is the most intelligent in her class.

➔ No one in her class _______________________.

5. If she reads many science books, she will have much knowledge.

➔ The more__________________________________.

6. If Kien wants đồ sộ pass the exam easily, he will study harder.

➔ The more easily ________________________________.

7. This house is very beautiful. It’s expensive, too.

➔ The more _____________________________.

8. One of the greatest tennis players in the world is BJ.

➔ BJ is _________________________________.

9. No producers in the world is bigger than vãn KW.

➔ KW is _______________________________.

10. Minh is very intelligent but his brother is the most intelligent in his family.

➔ Minh’s brother is ________________________________________.

Bài tập luyện 3: Chọn đáp án đích nhất

1. My Japanese class is _______ than vãn his English class.

A. funny

B. funnier

C. funniest

D. the funny

2. This chair is _________ than vãn the other.

A. comfortable

B. the comfortable

C. more comfortable

D. most comfortable

3. No one in my group is _______ than vãn Duong.

A. kinder

B. kind

C more kind

D. most kind

4. Hoang visits his parents ________ than vãn she does.

A. little

B. least

C. the less

D. less

5. If Cuong had lập cập ________ , his brother could have caught him.

A. fast

B. faster

C. the fastest

D. more faster

Bài tập luyện 4: Tìm và sửa lỗi sai (nếu có) những câu bên dưới đây:

1. This is the more wonderful book she has ever read.

2. No mountain in the world is the biggest than vãn Everest.

3. Bill Gate is the richer people in the world.

4. The bed room is biggest than vãn the kitchen one.

5. One of the greater football players in Vietnam is Quang Hai.

Bài 5. Điền nhập khu vực trống trải dạng đích của đối chiếu rộng lớn.

1. Cats are ………… (intelligent) than vãn rabbits.

2. Lana is…………… (old) than vãn John.

3. Trung Quốc is far ………… (large) than vãn the UK.

4. My garden is a lot ………………. (colourful) than vãn this park.

5. Helen is …………… (quiet) than vãn her sister.

6. My Geography class is ……………. (boring) than vãn my Math class.

7. My Class is …………. (big) than vãn yours.

8. The weather this autumn is even ……………… (bad) than vãn last autumn.

9. This box is ……………… (beautiful) than vãn that one.

10. A holiday by the mountains is ……………….(good) than vãn a holiday in the sea.

Bài 6. Chọn đáp án đích.

1.His illness was ________ than vãn we had thought at first.

A. much serious

B. more serious

C. serious

D. most serious

2. Nam is _______ in his class.

A. taller

B. the most tall

C. the tallest

D. more tall

3. Traveling by plane is _______ than vãn traveling by xế hộp.

A. fast

B. more fast

C. the most fast

D. faster

4. Actually, today I feel ______ than vãn I did yesterday.

A. the worst

B. worst

C. worse

D. bad

5. Could you speak Vietnamese _______ than vãn, so sánh I can understand what you mean?

A. more clearly

B. clearly

C. the most clearly

D. the clearest

6. That flight ticket is _________ of all.

A. expensive

B. the most expensive

C. more expensive

D. the expensive

7. Phong works ________ than vãn most of him friends.

A. a lot more hardly

B. more hardly

C. many harder

D. much harder

8. I tried đồ sộ spend ______ money.

A. little

B. less

C. the least

D. the less than

9. My friend is much _______ than vãn bầm.

A. prettier

B. pretty

C. the prettiest

D. more prettier

10. My mom speaks Korean ______ I bởi.

A. fluently

B. more fluently than

C. more fluently

D. most fluently

Bài 7. Viết lại những câu này dựa vào những khêu ý đang được mang lại nhưng mà không bao giờ thay đổi nghĩa gốc.

1. My brother was earning much less in his previous job than vãn he is now.

=> (more) ____________________________________ .

2. Chicken is cheaper than vãn beef.

=> (more) ____________________________________ .

3. To my knowledge, speaking English is easier than vãn listening đồ sộ conversations in English.

=> (harder) ___________________________________ .

4. This is the most delicious lunch she’s even had.

=> (more) ____________________________________ .

5. There is no better doctor in this hospital than vãn Mr.Long.

=> (best) _________________________________ .

6. This is the fastest moving xế hộp I’ve ever driven.

=> (faster) _________________________________ .

7. There isn’t anywhere as old as this castle.

=> (oldest) _______________________________ .

8. Have you got any bigger shirt than vãn that one?

=> (biggest) _____________________________ .

9. I am not taller than vãn anyone in the class.

=> (lowest) ____________________________ .

10. The company’s revenue in May is the highest compared đồ sộ the previous months.

=> (lower) _____________________________ .

Bài 8: Cho dạng đích của tính kể từ nhập ngoặc

1. Your bag is _____________ (easy) than vãn mine.

2. My mother’s advice is _____________ (useful) for bầm.

3. The summer this year is _____________ (dry) as ever.

4. It is _____________ (difficult) rule of all

5. This pen writes _____________ (good) than vãn my previous one.

6. This athlete is _____________ (strong) than vãn his competitor.

7. This pupil is _____________ (clever) in the class.

8. This is _____________ (old) castle in Britain.

9. Health is _____________ (important) than vãn money.

10. This path is _____________ (narrow) than vãn the parallel one.

11. This actor is _____________ (famous) actor from Spain.

12. Kenyans are _____________ (good) sprinters.

13. Luxurious hotels are _____________ (expensive) than vãn those of economic class.

14. My _____________ (old) sister is afraid of mice.

15. Saturn is _____________ 2nd _____________ (large) planet in our solar system.

16. We have _____________ (much) homework today than vãn we had yesterday.

17. If you need any _____________ (far) information, please tương tác our assistant.

18. The second part of the film is _____________ (boring) than vãn the first one

19. In childhood my aunt was _____________ (thin), but now she is rather fat.

20. This highway is _____________ (wide) than vãn that highway.

Bài 9. Chia theo dõi câu đối chiếu phù hợp

1. Many people would argue that robots are ………………..… (intelligent) than vãn humans.

2. The price in the countryside is………………..… (cheap) than vãn that in big cities.

3. Canada is far …………………..… (large) than vãn Vietnam.

4. My garden is a lot more colorful……………… (colorful) than vãn this park.

5. My friend is quieter…………..(quiet) than vãn bầm.

6. Art-related subjects are ……………… (interesting) than vãn science classes.

7. My current apartment is…………… (comfortable) than vãn the one, I rented 2 years ago.

8. The weather this autumn is even ………….. (nice) than vãn last autumn.

9. These products in this grocery are ………….. (natural) than vãn these in the near one.

10. A holiday in the mountains is more memorable……………(memorable) then a holiday in the sea

Bài 10. Cho dạng đích của kể từ nhập ngoặc

1. Who is the ………….. (tall) person in your family?

2. My mum is the ………….. (good) cook in the world.

3. Saigon is the…………..(big) đô thị in my country.

4. Cutting down trees could be considered đồ sộ be one of …………..(dangerous) reason leading đồ sộ pollution.

5. Goods is going đồ sộ be………….. (expensive) during Tet holiday.

6. Where are the…………..(nice) beaches in your country?

7. I bought the TV with the………….. (reasonable) price ever.

8. Who is …………..(famous) singer in your country?

9. Internet is one of (important)________________inventions that changes humans’ life.

Bài 11. Điền dạng đích của kể từ nhập khu vực trống

1. Mom’s dress is … than vãn mine. (expensive)

2. She has … garden in our neighborhood. (beautiful)

3. He is the … football player of nước Australia. (good)

4. This luggage is … than vãn mine. (heavy)

5. He runs … than vãn his sister. (quick)

6. Nina is … than vãn Chris but Nandee is the … (short/short)

7. Luke has done … works than vãn Roy but Ivan has done the … (many/many)

8. nhật bản is as … as Trung Quốc. (beautiful)

9. My sister is 5 years … than vãn bầm. (young)

10. This was the … tuy vậy I have ever listened đồ sộ . (bad)

11. I speak English … now than vãn two years ago. (fluent)

12. Could you say…? (clear)

13. I can eat … than vãn John. (fast)

14. Our team did … of all. (bad)

15. He studied … than vãn ever before. (hard)

Bài 12. Comparatives and superlatives exercise

1. My sister thinks she's (intelligent) ______ than vãn bầm.

2. Fast & Furious 9 is probably (good) ______ film I've seen!

3. What is (wet) ______ month of the year in Vietnam?

4. Do you think the Harry Potter films are (good) ______ than vãn the books?

5. Who is (powerful) ______ person in your company?

6. I think Conan movie 25 was (funny) ______ than vãn Doraemon.

7. Is Suga (old) ______ than vãn Jimin?

8. John is (nice) ______ person that I know.

9. Huyen is (beautiful) ______ girl that I have ever seen.

10. Lan works (hard) ______ đồ sộ get her best marks.

Bài tập luyện 13. Hoàn trở thành câu loại nhị sao mang lại nghĩa ko thay đổi đối với câu loại nhất, dùng “more/less/fewer”.

1. There were fewer criminal cases in my country 3 years ago than vãn now.

__________________________________________________________

2. There are more wealthy people in big cities than vãn in the countryside.

__________________________________________________________

3. Are there more health centres in my đô thị now than vãn ten years ago?

__________________________________________________________

4. People in developed countries spend more money on health care and education than vãn in the underdeveloped countries.

__________________________________________________________

5. There are less arable land in the đô thị than vãn in the countryside.

__________________________________________________________

Bài tập luyện 14. Complete the sentences with the present simple sườn of the verbs in brackets. Use contractions where possible.

1. My sister thinks she's (humorous)________ than vãn bầm, but I don't agree!

2. Doctor Strange 2 is probably (good) ________ film I've seen!

3. What is (wet) ________month of the year in Vietnam?

4. Do you think the Harry Potter films are (good)________ than vãn the books?

5. Who is (powerful)________ person in your company?

6. I think Spider Man No way home page was (interesting)________ than vãn Spider Man Far from home page.

7. Is Johnny Depp (old)________ than vãn Amber Heard?

8. John is (nice)________ person that I know.

Bài 15: Fill in the correct sườn of the words in brackets (comparative and superlative)

1. My house is __________________ (big) than vãn yours.

2. This flower is __________________ (pretty) than vãn that one.

3. He was the __________________ (clever) thief of all.

4. Who is the __________________ (rich) woman on Earth?

5. Non-smokers usually live __________________ (long) than vãn smokers.

6. Thành Phố New York is __________________ (big) Paris.

7. An elephant is __________________ (heavy) a fly.

8. Mary is the __________________ (pretty) of all.

9. My brother is ten years __________________ (old) than vãn my cousin.

10. Kilimanjaro is the __________________ (high) mountain of Africa.

11. This exercise is __________________ (challenging) than vãn expected

12. That ice cream tastes really delicious. It’s the __________________ (good) I’ve ever eaten.

13. She wore the __________________ (elegant) dress of all the women at the reception.

14. Which politician will be __________________ (successful), the old or the new president? - I think we’ll find our in four years.

15. I think Anna is the __________________ (clever) girl in my class.

Bài 16: Write a comparative sentence using the information and the word in brackets.

1. The average rainfall in Arica, Chile is 0.76mm per year. The average rainfall in the Libyan Sahara Desert is less than vãn 15mm per year. (dry)

Arica, Chile ________________________________________

2. Henry arrived at the meeting at 7 o’clock. I arrived at 6:45. (soon)

I __________________________________________________

3. It costs 100 million dong đồ sộ build a concrete bridge, but only 50 million dong đồ sộ build a steel bridge. (expensive)

Building a concrete bridge ______________________________

4. It takes Linh 45 minutes đồ sộ load hoặc onto the cart, but his father needs only 30 minutes. (slowly)

Linh ________________________________________________

5. His house’s yard is about 100 square meters while your house’s yard is about 50 square meters. (large)

His house’s yard ______________________________________

6. It was very difficult đồ sộ travel đồ sộ the town 5 years ago. Now people can drive a xế hộp or take a bus đồ sộ the town. (easily)

People can travel ______________________________________

7. I bởi yoga three times a week, but my sister does it almost every day. (frequently)

My sister _____________________________________________

8. The Australian athlete jumped 8.78m. The American athlete jumped 8.59m. (far)

The Australian athlete _____________________________________

Exercise 17. Rewrite the sentences of comparison.

1. Her old house is bigger than vãn her new one.

Her new house ___________________________

2. No one in my class is taller than vãn Peter.

Peter ___________________________

3. The Black dress is more expensive than vãn the white one.

The white dress ___________________________

4. According đồ sộ bầm, English is easier than vãn Maths.

According đồ sộ bầm, Maths ___________________________

5. No one in my group is more intelligent than vãn Mary.

Mary ___________________________

6. No river in the world is longer than vãn the Nile.

The Nile ___________________________

7. Mount Everest is the highest mountain in the world.

No mountain ___________________________

8. This is the first time I have ever met such a pretty girl,

She is ___________________________

9. He works much. He feels tired.

The more ___________________________

10. This computer works better than vãn that one.

That computer ___________________________

Exercise 18. Complete the text with the correct sườn of the adjectives in brackets.

One of the (1.NICE) ________cities I know is Olomouc in the Czech Republic. The (2.GOOD) _________thing about the đô thị is that there aren’t many tourists. The (3.BUSY) _________times are when people go đồ sộ work and come home page again. The (4.FAMOUS) ________ place in the Czech Republic is Prague. It is the (5.BIG) _______city and it is where most people go đồ sộ. Olomouc is one of the (6.DIFFICULT) _________ places đồ sộ get đồ sộ from Prague so sánh people visit other towns and cities nearer đồ sộ Prague. That’s why it’s one of the (7. QUIET) ______ cities in the country. What’s the (8.BAD) ________ thing about it? It’s one of the (9. EXPENSIVE) _______ cities in the country.

Exercise 19. Choose the sentence which has the same meaning as the first one.

1. As Elton John became more famous, it was more difficult for him đồ sộ avoid reporters.

A. The most famous Elton John became, the more difficult for him đồ sộ avoid reporters.

B. The more famous Elton John became, the more difficult it was for him đồ sộ avoid reporters.

C. The more famous Elton John had become, the more difficult for him đồ sộ avoid reporters.

D. The more Elton John became famous, the more difficult for him đồ sộ avoid reporters.

2. We cut down many forests. The Earth becomes hot.

A. The more forests we cut down, the hotter the Earth becomes.

B. The more we cut down forests, the hotter the Earth becomes.

C. The more forests we cut down, the Earth becomes hotter.

D. The more we cut down forests, the Earth becomes hotter.

3. As he earned more money, Mike bought more clothes.

A. When Mike earned a lot of money, he bought more and more clothes.

B. The more money Mike earned, the better clothes he bought.

C. The more money Mike earned, the best clothes he bought.

D. The more money Mike earned, the more clothes he bought.

4. Jupiter is bigger than vãn all the other planets in the solar system.

A. No other planets in the solar system is as big as Jupiter.

B. Jupiter is the biggest planet in the solar system.

C. All other planets in the solar system are not so sánh big that Jupiter.

D. Among the planets in the solar system, Jupiter is the biggest of all.

5. No other student in his class is as successful as Pat.

A. Pat succeeded in beating all other students in his class.

B. Pat is the most successful student in his class.

C. His class is less successful than vãn Pat is.

D. The more successful his class is, the more success Pat gets.

Bài trăng tròn. Điền dạng đích của tính kể từ theo dõi những cung cấp bậc

1. My house is (big).............than vãn yours.

2. This flower is (beautiful).............than vãn that one.

3. This is the (interesting).............book I have ever read.

4. Non-smokers usually live (long).............than vãn smokers.

5. Which is the (dangerous).............animal in the world?

6. A holiday by the sea is (good).............than vãn a holiday in the mountains.

7. It is strange but often a coke is (expensive).............than vãn a beer.

Xem thêm: đề cương ôn tập toán 9 học kì 2 violet

8. Who is the (rich).............woman on earth?

9. The weather this summer is even (bad).............than vãn last summer.

10. He was the (clever)…..........thief of all.

Bài 21. Rewrite these following sentence using the comparative or superlative sườn.

1. This building is very old in my village.

2. You’re trăng tròn. She’s 18.

3. I can lập cập very fast.

4.  She is very interesting person.

5. In a year, today is very cold.

6. Hoa is very intelligent student in my class.

7. Diamonds are 50,000 USA. Gold is 45,000 USA.

8. Nam is a weak student. Hung is a strong student.

9. It was a very bad mistake.

10. She is a very popular singer.

Bài 22. Complete the sentences, using the positive, comparative and superlative of the adjectives in brackets.

1. Dad's xế hộp is much ______ than vãn mine. (fast)

2. I think scuba diving is _____ than vãn climbing. (fascinating)

3. His thirst grew _____ and _____ . (big / big)

4. He thinks this test was _____ than vãn the last one. (difficult)

5. She is the _____ tennis player of the world. (good)

Bài 23. Complete the sentences with a suitable comparative sườn of the words provided.

1. Traffic in the đô thị is always _______________ than vãn that in the countryside. (busy)

2. A sofa is _______________ than vãn a bench. (comfortable)

3. Does a tiger lập cập _______________ than vãn a horse? (slow)

4. Anna sings _______________ than vãn her classmates. (good)

5. My house is _______________ from the đô thị centre than vãn Lucy’s house. (far)

6. John plays the flutes _______________ than vãn Henry. (bad)

7. Cities are _______________ than vãn villages. (big)

8. This year, the farmers in my village work _______________ than vãn they did last year. (hard)

9. Villages are _______________ than vãn cities. (quiet)

10. I think people in rural areas live _______________ than vãn those in urban areas. (happy)

Bài 24. Fill in the blanks with suitable comparative forms of the words provided.

1. Towns are ____________ than vãn village. (big)

2. A sofa is ____________ than vãn a chair. (comfortable)

3. Does an ox lập cập ____________ than vãn a horse? (slowly)

4. Laura sings ____________ than vãn her sister. (well)

5. My house is ____________ from Ha Noi than vãn Nam s house. (far)

6. Minh plays the flute ____________ than vãn Quang. (badly)

7. Traffic in the đô thị is always ____________ than vãn that in the countryside. (busy)

8. This year the farmers work ____________ than vãn they did last year. (hard)

9. Villages are ____________ than vãn towns. (quiet)

10. People in this area live ____________ than vãn those in other areas. (happily)

II. Đáp án bài xích tập luyện đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất nhập Tiếng Anh

Bài tập luyện 1:

ADJ/ADV

So sánh hơn

So sánh nhất

1. Big

Bigger (tính kể từ ngắn)

The biggest (tính kể từ ngắn)

2. Hot

Hotter (tính kể từ ngắn)

The hottest (tính kể từ ngắn)

3. Sweet

Sweeter (tính kể từ ngắn)

The sweetest (tính kể từ ngắn)

4. Few

Fewer (tính kể từ ngắn)

The fewest (tính kể từ ngắn)

5. Little

Less (dạng đặc biệt)

The least (dạng đặc biệt)

6. Comfortable

More comfortable (tính kể từ dài)

The most comfortable (tính kể từ dài)

7. Important

More important (tính kể từ dài)

The most important (tính kể từ dài)

8. Expensive

More expensive (tính kể từ dài)

The most expensive (tính kể từ dài)

9. Good

Better (dạng đặc biệt)

The best

(dạng đặc biệt)

10. Far

Father/Futher (dạng đối chiếu đặc biệt)

The fathest/The futhest (dạng đối chiếu đặc biệt)

Bài tập luyện 2:

1. Yesterday wasn’t so sánh as hot as today.

2. Salim is the most beautiful in her team.

3. His house is the highest in my đô thị.

4. No one in her class is more intelligent than vãn Lan.

5. The more science books she reads, the more knowledge she will have.

6. The more easily Kien wants đồ sộ pass the exam, the harder he will study.

7. The more beautiful this house is, the more expensive it is.

8. BJ is the greatest tennis player in the world.

9. KW is the biggest producer in the world.

10. Minh’s brother is more intelligent than vãn him.

Bài tập luyện 3:

1. My Japanese class is _______ than vãn his English class.

A. funny

B. funnier (vì phía sau với than vãn – đối chiếu hơn)

C. funniest

D. the funny

2. This chair is _________ than vãn the other.

A. comfortable

B. the comfortable

C. more comfortable (vì phía sau với than vãn – đối chiếu rộng lớn và comfortable là tính kể từ dài)

D. most comfortable

3. No one in my group is _______ than vãn Duong.

A. kinder (vì phía sau với than vãn – đối chiếu hơn)

B. kind

C. more kind

D. most kind

4. Hoang visits his parents less ________ than vãn she does.

A. little

B. least

C. the less

D. less (vì phía sau với than vãn – đối chiếu hơn)

5. If Cuong had run________, his brother could have caught him.

A. fast

B. faster (theo nghĩa của câu là chạy thời gian nhanh hơn)

C. the fastes

D. more faster

Bài tập luyện 4:

1. more ➔ most (so sánh nhất)

2. the biggest ➔ bigger (so sánh rộng lớn vì thế với than)

3. richer ➔ richest (so sánh nhất vì thế với the)

4. biggest ➔ bigger (so sánh rộng lớn vì thế với than)

5. greater ➔ greatest (so sánh nhất vì thế với the)

Bài 5. Điền nhập khu vực trống trải dạng đích của đối chiếu rộng lớn.

1- more intelligent

2- older

3- larger

4- more colourful

5- quieter

6- more boring

7- bigger

8- worse

9- more beautiful

10- better

Bài 6. Chọn đáp án đích.

1 - B; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - A;

6 - B; 7 - D; 8 - C; 9 - A; 10 - B;

Bài 7. Viết lại những câu này dựa vào những khêu ý đang được mang lại nhưng mà không bao giờ thay đổi nghĩa gốc.

1 - My brother is earning more in his current job than vãn he was (in the past).

2 - Beef is more expensive than vãn chicken.

3 - To my knowledge, listening đồ sộ conversations in English is harder than vãn speaking English fluently.

4 - She’s never had a more delicious lunch than vãn this one.

5 - Long is the best doctor in this hospital.

6 - I have never driven faster than vãn this one.

7 - This castle is the oldest in the đô thị.

8 - Is this the biggest shirt you’ve/ you have got?

9 - I am the lowest in the class.

10 - The company’s revenue in the previous months is lower than vãn this May.

Bài 8: Cho dạng đích của tính kể từ nhập ngoặc

1. Your bag is ___easier__________ (easy) than vãn mine.

2. My mother’s advice is _____the most useful________ (useful) for bầm.

3. The summer this year is ____the driest_________ (dry) as ever.

4. It is ____the most difficult_________ (difficult) rule of all

5. This pen writes _____better________ (good) than vãn my previous one.

6. This athlete is _____stronger________ (strong) than vãn his competitor.

7. This pupil is _______the cleverest______ (clever) in the class.

8. This is ____the oldest_________ (old) castle in Britain.

9. Health is ____more important_______ (important) than vãn money.

10. This path is ______narrower_______ (narrow) than vãn the parallel one.

11. This actor is ______the most famous_______ (famous) actor from Spain.

12. Kenyans are _______the best______ (good) sprinters.

13. Luxurious hotels are _______more expensive______ (expensive) than vãn those of economic class.

14. My ____oldest_________ (old) sister is afraid of mice.

15. Saturn is _____the________ 2nd ______largest_______ (large) planet in our solar system.

16. We have ______more_______ (much) homework today than vãn we had yesterday.

17. If you need any ______further_______ (far) information, please tương tác our assistant.

18. The second part of the film is ______more boring_______ (boring) than vãn the first one

19. In childhood my aunt was _______thinner______ (thin), but now she is rather fat.

20. This highway is ______wider_______ (wide) than vãn that highway.

Bài 9. Chia theo dõi câu đối chiếu phù hợp

1. Many people would argue that robots are ………more intelligent………..… (intelligent) than vãn humans.

2. The price in the countryside is…………cheaper……..… (cheap) than vãn that in big cities.

3. Canada is far …………larger………..… (large) than vãn Vietnam.

4. My garden is a lot more colorful………colorful……… (colorful) than vãn this park.

5. My friend is quieter……more quiet……..(quiet) than vãn bầm.

6. Art-related subjects are …………more interesting…… (interesting) than vãn science classes.

7. My current apartment is……more comfortable……… (comfortable) than vãn the one, I rented 2 years ago.

8. The weather this autumn is even ……nicer…….. (nice) than vãn last autumn.

9. These products in this grocery are ……more natural…….. (natural) than vãn these in the near one.

10. A holiday in the mountains is more memorable………more memorable……(memorable) then a holiday in the sea.

Bài 10. Cho dạng đích của kể từ nhập ngoặc

1. Who is the ………tallest….. (tall) person in your family?

2. My mum is the ……best…….. (good) cook in the world.

3. Saigon is the……biggest……..(big) đô thị in my country.

4. Cutting down trees could be considered đồ sộ be one of ………the most dangerous…..(dangerous) reason leading đồ sộ pollution.

5. Goods is going đồ sộ be……more expensive…….. (expensive) during Tet holiday.

6. Where are the………nicest…..(nice) beaches in your country?

7. I bought the TV with the………most reasonable….. (reasonable) price ever.

8. Who is ……the most famous……..(famous) singer in your country?

9. Internet is one of (important)______the most important__________inventions that changes humans’ life.

Bài 11. Điền dạng đích của kể từ nhập khu vực trống

1. Mom’s dress is …more expensive.... than vãn mine. (expensive)

2. She has …beautiful... garden in our neighborhood. (beautiful)

3. He is the …best.... football player of nước Australia. (good)

4. This luggage is …heavier..... than vãn mine. (heavy)

5. He runs …quicker..... than vãn his sister. (quick)

6. Nina is …shorter than vãn Chris but Nandee is the …shortest.... (short/short)

7. Luke has done …more..... works than vãn Roy but Ivan has done the …most..... (many/many)

8. nhật bản is as …beautiful..... as Trung Quốc. (beautiful)

9. My sister is 5 years …younger.... than vãn bầm. (young)

10. This was the …worst.... tuy vậy I have ever listened đồ sộ . (bad)

11. I speak English …more fluently.... now than vãn two years ago. (fluent)

12. Could you say…more clearly...? (clear)

13. I can eat …faster.... than vãn John. (fast)

14. Our team did …worst.... of all. (bad)

15. He studied …harder... than vãn ever before. (hard)

Bài 12. Comparatives and superlatives exercise

1. My sister thinks she's (intelligent) __more intelligent____ than vãn bầm.

2. Fast & Furious 9 is probably (good) ___the best___ film I've seen!

3. What is (wet) __the westest____ month of the year in Vietnam?

4. Do you think the Harry Potter films are (good) ___better___ than vãn the books?

5. Who is (powerful) ___the most powerful___ person in your company?

6. I think Conan movie 25 was (funny) ___funnier___ than vãn Doraemon.

7. Is Suga (old) ___older___ than vãn Jimin?

8. John is (nice) __the nicest____ person that I know.

9. Huyen is (beautiful) ___the most beautiful___ girl that I have ever seen.

10. Lan works (hard) __harder____ đồ sộ get her best marks.

Bài tập luyện 13. Hoàn trở thành câu loại nhị sao mang lại nghĩa ko thay đổi đối với câu loại nhất, dùng “more/less/fewer”.

1. There are more criminal cases in my country now than vãn 3 years ago.

2. There are fewer wealthy people I the countryside than vãn in big đô thị.

3. Were there fewer healthy centres in my đô thị ten years ago than vãn now?

4. People in the undeveloped countries spend less money on health care and education than vãn in develop country.

5. There are more arable land in the countryside than vãn in the đô thị.

Bài tập luyện 14. Complete the sentences with the present simple sườn of the verbs in brackets. Use contractions where possible.

1. My sister thinks she's (humorous)___more humorous_____ than vãn bầm, but I don't agree!

2. Doctor Strange 2 is probably (good) ___the best_____ film I've seen!

3. What is (wet) ____the wettest____month of the year in Vietnam?

4. Do you think the Harry Potter films are (good)___better_____ than vãn the books?

5. Who is (powerful)_____the most powerful___ person in your company?

6. I think Spider Man No way home page was (interesting)_____more interesting___ than vãn Spider Man Far from home page.

7. Is Johnny Depp (old)__older______ than vãn Amber Heard?

8. John is (nice)___the nicest_____ person that I know.

Bài 15: Fill in the correct sườn of the words in brackets (comparative and superlative)

1. My house is _______bigger___________ (big) than vãn yours.

2. This flower is ________prettier__________ (pretty) than vãn that one.

3. He was the _________most clever_________ (clever) thief of all.

4. Who is the ________richest__________ (rich) woman on Earth?

5. Non-smokers usually live _________longer_________ (long) than vãn smokers.

6. Thành Phố New York is ____bigger than______________ (big) Paris.

7. An elephant is _______heavier than___________ (heavy) a fly.

8. Mary is the _______pretties___________ (pretty) of all.

9. My brother is ten years ________older__________ (old) than vãn my cousin.

10. Kilimanjaro is the __________highest________ (high) mountain of Africa.

11. This exercise is _________more challenging_________ (challenging) than vãn expected

12. That ice cream tastes really delicious. It’s the ___________best_______ (good) I’ve ever eaten.

13. She wore the ________most elegant__________ (elegant) dress of all the women at the reception.

14. Which politician will be __________more successful________ (successful), the old or the new president? - I think we’ll find our in four years.

15. I think Anna is the ___________most clever_______ (clever) girl in my class.

Bài 16: Write a comparative sentence using the information and the word in brackets.

1. Arica, Chile is drier than vãn the Libyan Sahara Desert.

2. I arrived at the meeting sooner than vãn Henry.

3. Building a concrete bridge is more expensive than vãn building a steel bridge.

4. Linh loads hoặc onto the cart more slowly than vãn his father does.

5. His house’s yard is larger than vãn your house’s yard.

6. People can travel đồ sộ the town more easily now than vãn they did 5 years ago.

7. My sister does yoga more frequently than vãn me/ I bởi.

8. The Australian athlete jumped farther than vãn the American athlete

Exercise 17. Rewrite the sentences of comparison.

1. Her old house is bigger than vãn her new one.

Her new house _____isn’t so/ as big as her old one._______

2. No one in my class is taller than vãn Peter.

Peter _____is the tallest in my class.________

3. The Black dress is more expensive than vãn the white one.

The white dress ________is cheaper than vãn the Black one./ isn’t so/ as expensive as the Black one. __________

4. According đồ sộ bầm, English is easier than vãn Maths.

According đồ sộ bầm, Maths ____ isn’t so/ as easy as English/ is more difficult than vãn English._____

5. No one in my group is more intelligent than vãn Mary.

Mary _____is the most intelligent in my group._____

6. No river in the world is longer than vãn the Nile.

The Nile _____is the longest river in the world._____

7. Mount Everest is the highest mountain in the world.

No mountain _______in the world is higher than vãn Mount Everest.______

8. This is the first time I have ever met such a pretty girl,

She is ______the prettiest girl I have ever met.________

9. He works much. He feels tired.

The more ______he works, the more tired he feels.______

10. This computer works better than vãn that one.

That computer ___doesn’t work so/ as well as that one._______

Exercise 18. Complete the text with the correct sườn of the adjectives in brackets.

One of the (1. NICE) ___nicest_____cities I know is Olomouc in the Czech Republic. The (2. GOOD) _____best____thing about the đô thị is that there aren’t many tourists. The (3. BUSY) ____busiest_____times are when people go đồ sộ work and come home page again. The (4. FAMOUS) ____most famous____ place in the Czech Republic is Prague. It is the (5. BIG) __biggest_____city and it is where most people go đồ sộ. Olomouc is one of the (6. DIFFICULT) ___most difficult______ places đồ sộ get đồ sộ from Prague so sánh people visit other towns and cities nearer đồ sộ Prague. That’s why it’s one of the (7.  QUIET) ___quietest___ cities in the country. What’s the (8. BAD) ___worst_____ thing about it? It’s one of the (9.  EXPENSIVE) ___most expensive____ cities in the country.

Exercise 19. Choose the sentence which has the same meaning as the first one.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - B;

Exercise trăng tròn. Điền dạng đích của tính kể từ theo dõi những cung cấp bậc

1. My house is (big).......bigger......than vãn yours.

2. This flower is (beautiful).......more beautiful......than vãn that one.

3. This is the (interesting)......most interesting.......book I have ever read.

4. Non-smokers usually live (long)......longer.......than vãn smokers.

5. Which is the (dangerous).......most dangerous......animal in the world?

6. A holiday by the sea is (good)......better......than vãn a holiday in the mountains.

7. It is strange but often a coke is (expensive).....more expensive........than vãn a beer.

8. Who is the (rich)........richest.....woman on earth?

9. The weather this summer is even (bad)......worse.......than vãn last summer.

10. He was the (clever)…..cleverest........thief of all.

Bài 21. Rewrite these following sentence using the comparative or superlative sườn.

1. This building is the oldest in my village./ This building is older than vãn all other buildings in my village.

2. She is younger than vãn you/ You are older than vãn her.

3. You can't lập cập faster than vãn bầm.

4. She is the most interesting person  that I’ve seen.

5. In a year, today is the coldest day.

6.  She is the most intelligent student in my class.

7. Diamonds is more expensive than vãn gold./ Gold is cheaper than vãn diamonds.

8. Hung is stronger than vãn Nam./ Nam is weaker than vãn Hung.

9. It was the worst mistake.

10. She is the most popular singer.

Bài 22. Complete the sentences, using the positive, comparative and superlative of the adjectives in brackets.

1. Dad's xế hộp is much ___faster___ than vãn mine. (fast)

2. I think scuba diving is ___more fascinating__ than vãn climbing. (fascinating)

3. His thirst grew ___bigger__ and __bigger___ . (big / big)

4. He thinks this test was ___more difficult__ than vãn the last one. (difficult)

5. She is the ___best__ tennis player of the world. (good)

Bài 23. Complete the sentences with a suitable comparative sườn of the words provided.

1. Traffic in the đô thị is always ______busier_____ than vãn that in the countryside. (busy)

2. A sofa is _______more comfortable________ than vãn a bench. (comfortable)

3. Does a tiger lập cập _______more slowly______ than vãn a horse? (slow)

4. Anna sings ________better_______ than vãn her classmates. (good)

5. My house is ________farther_______ from the đô thị centre than vãn Lucy’s house. (far)

6. John plays the flutes _______worse________ than vãn Henry. (bad)

7. Cities are _____bigger__________ than vãn villages. (big)

8. This year, the farmers in my village work ________harder_______ than vãn they did last year. (hard)

9. Villages are _______more quiet_______ than vãn cities. (quiet)

10. I think people in rural areas live ________happier_______ than vãn those in urban areas. (happy)

Bài 24. Fill in the blanks with suitable comparative forms of the words provided.

1. Towns are _____bigger_______ than vãn village. (big)

2. A sofa is _______more comfortable_____ than vãn a chair. (comfortable)

3. Does an ox lập cập ______more slowly______ than vãn a horse? (slowly)

4. Laura sings _______better_____ than vãn her sister. (well)

5. My house is ______farther______ from Ha Noi than vãn Nam s house. (far)

6. Minh plays the flute ______worse______ than vãn Quang. (badly)

7. Traffic in the đô thị is always ______busier______ than vãn that in the countryside. (busy)

8. This year the farmers work ______harder______ than vãn they did last year. (hard)

9. Villages are ____quieter________ than vãn towns. (quiet)

Xem thêm: chủ trương làm tư sản dân quyền cách mạng và thổ địa cách mạng để đi tới xã hội cộng sản

10. People in this area live ______more happily______ than vãn those in other areas. (happily)

Mời chúng ta chuyển vận toàn cỗ bài xích tập luyện và đáp án tại: Tổng ăn ý bài xích tập luyện đối chiếu rộng lớn và đối chiếu nhất với đáp án, Hình như, VnDoc.com cũng đăng lên thật nhiều tư liệu học hành không giống gom học tập chất lượng môn giờ Anh rộng lớn như: Ngữ pháp giờ Anh, Luyện nghe giờ Anh, Luyện ghi chép giờ Anh....

Xem thêm: Bài tập luyện câu đối chiếu nhập giờ Anh NEW